DE TOEKOMST VAN DE EMOCONIE

DE TOEKOMST VAN DE EMOCONIE

Bericht van Pip

In 2024 word ik 70 jaar. In Oostende zegt men dan: “… neem ik tram 7”. Het is wat het is. Niet erg, maar daarom schreef ik alles wat ik heb beleefd en verzameld aan kennis op in éénentwintig boeken. Behalve misschien een reisverslag, verwacht ik niet dat er nog iets bijkomen zal. Dat is het dus, beste mensen. Pip in tienduizend bladzijden. Waarom? Omdat ik wens dat de emoconie blijft bestaan. Omdat mijn levenswerk geen einde zou nemen als mijn leven eindigt, maar voortleeft. De emoconie leidt zijn eigen leven en gaat waar het wil. Daar heb ik niets meer in te zeggen of in te brengen. Alles wat ik brengen moest, is gegeven. Uiteraard wens ik ook dat de liconie blijft bestaan, en zelfs mijn fytotherapie. Vandaar de drie laatste boeken, die wat later als e-boek gepubliceerd zullen worden. De emoconie heeft zeer veel aspecten. Ik herinner je aan het schilderij van mijn goede vriend en kunstenaar Eugène Demane: “het gevarieerde landschap van de emoconie”.

Het geeft de grote diversiteit der aspecten zeer goed weer. Er zijn nieuwe uitdagingen voor de continuïteit van de emoconie: de diverse aspecten ervan, zoals het labo, het lesgeven, de voordrachten, de consulten, de productie, de notificaties (dossiers), de kennisgeving, de verkoop en de distributie. Vooral is er het uitdragen van de kennis over de ULTIEME EMOCONIE: de mogelijkheden van de emoconische magie en de vorming van Emagi. Het werken met de ultieme emocons is allesbehalve makkelijk; het is niet eenvoudig, noch voor de hand liggend. Het vergt een gespecialiseerde opleiding om tot een verregaande kennis te komen. Maar het is de toekomst en ze is niet te stoppen. Mijn deel daarin is grotendeels volbracht. Zowel de emoconie als de ultieme emoconie hebben hun eigen levensweg en ze zullen ‘m gaan ook. Verder zijn er ook nog toekomstprojecten in verband met fytotherapie: de Liconie (het werken met vloeibare concentraten), de gelules fytotherapie (ik heb zeer veel formules, waarvan er een 500-tal in Het Herbaal voorkomen, voorgesteld als een Grimoire), de eetbare wilde planten (EWP) en zeer zeker nog een gamma producten voor uitwendig gebruik in de cosmetische en hygiëne sfeer, die momenteel ontwikkeld worden (crèmes met emocons). Lichaam en Geest zijn nu eenmaal altijd bij elkaar in alle aspecten van het leven. Binnen mijn werk resulteert dit in de fytotherapie (en de liconie) van Primrose Academie en in de emoconie (en de ultieme emoconie) van Pilgrim’s Emocony. In het kader van de ontwikkeling van activiteiten voor beide, worden de diverse aspecten van het werk duidelijk: het nemen van consulten, het geven van lessen en voordrachten met syllabi, PowerPoint, video’s & podcasts en het notificeren van fytoproducten en emo producten. Er is de kennisgeving der boeken (al dan niet het uitgeven ervan) en alles wat erin beschreven staat ook in de praktijk omzetten en breedschalig gebruiken. Er is natuurlijk de vorming van therapeuten, die daadwerkelijk met emocons werken, zowel met de unitaire als met de combo’s. en er is natuurlijk, het belangrijkst van al, het publiek, de mensen zelf, die emocons gebruiken. Zij hebben een heel arsenaal aan therapeutische middelen ter beschikking: emocons, licons, fyto-remedies, cosmetica en kruidenthees. Zij dienen te worden geïnformeerd om dit alles te kunnen en willen gebruiken. Uiteindelijk is het mijn levenswerk om dit alles te hebben gecreëerd en in gang gezet te hebben. Zowel alle theoretische als alle praktische uitleg is in de 21 boeken terug te vinden.

Wie zet er dan dit werk voort? Wie is geëngageerd genoeg om dit te doen? Wie streeft naar innovatie en leiderschap? Wie fungeert als denktank en wie neemt er de (aanzienlijke) administratie op zich? Wie beschikt over creativiteit en gedrevenheid om dit te alles te doen? Wie brengt de emoconie binnen in de digitale wereld van sociale media, websites en platforms? Wie is bereid – met vallen en opstaan – deze ontwikkelingen op zich te nemen? Wie doet onderzoek en ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden voor lichaam en geest? Wie neemt initiatieven, legt bezoeken af, gaat op (wereld)reis en organiseert lezingen, seminars en weekends? Wie coördineert dit alles? Wie is er waarlijk genoeg enthousiast over de emoconie? Dit zijn de vragen die ik me nu stel. Ik geef mezelf nog een aantal jaar als die tijd me nog gegeven wordt… om de meest geschikte mensen te vinden, op het juiste moment en op de juiste plaats: een Gulaki-engagement!

De eerste stap is nu een feit: het doorgeven van de distributie.

Vanaf 2 april 2024 wordt de distributie van de 70 unitaire emocons verzorgd door de Firma Difitan BV

lees er hier meer over: https://www.emoconie.be/difitan-is-vanaf-2-april-de-distributeur-voor-emocons/

Daarna zal de tijd raad weten te geven, de wereld zal verder draaien en de emoconie meenemen in de maalstroom van het leven. De natuur zelf, bron van alles wat ik ooit heb bedacht, gezegd en gedaan, blijft. Voor mij is de emoconie als een kind, mijn vlees en bloed, maar nog veel meer mijn bewustzijn en spiritualiteit. Alles komt uit de natuur, ik heb het maar moeten lezen (zonder woorden) in de planten, de dieren, de ecosystemen, de biotopen en de wonderlijke organisatie van de natuur op deze prachtige planeet Aarde.

TEKST Philippe Gerard, december 2023

Facebook Twitter Google+

Related Stories