Emoconie - planten drogenEmoconie is de correctie van negatieve emoties met Emocons, emotionele concentraten van geneeskrachtige planten, bereid op basis van een destillatie. Het is een nieuwe vorm van emotherapie waarbij emoties harmoniëren door medicinale planten. Tevens is het een nieuwe theorie, die kruiden aan emoties bindt.

Dit alles staat beschreven in "Emotioneel welzijn, het boek van de Emoconie", geschreven door Philippe Gérard.

Emoconie behandelt geen psychische ziektes, noch psychiatrische problemen. Emoconie is enkel gericht op negatieve emoties. Emoties zijn slechts ten dele biochemische gebeurtenissen, veeleer zijn het bewustzijnsverstoringen. Maar wat betekent dat nu precies? Wel, iemand die zich uitstekend voelt in zijn vel, heeft uiteraard niet onmiddellijk ondersteuning of healing nodig. Iemand die ziek is, hetzij lichamelijk, hetzij psychische, moet bij een dokter of een psycholoog te rade gaan om correct behandeld te worden. Nu zijn er heel veel mensen die niet ziek zijn, maar die zich toch helemaal niet goed voelen. Net voor iemand in die situatie kunnen de Emocons wonderbaarlijk helpen!

Waarom is de Emoconie zo belangrijk? Als iemand niet ziek is, maar zich ook niet 'wel' voelt, heeft toch wel een probleem. En waar kan die persoon hulp zoeken en krijgen? Heel vaak ligt een emotioneel on-welzijn aan de basis van zo een situatie. Enerzijds werken de Emocons rechtstreeks op deze emotionele on-evenwichten, maar anderzijds voorkomen de Emocons ook vaak dat de situatie erger wordt en daadwerkelijk leidt tot ziekte.

Werkt een Emocon dan enkel spiritueel? Neen, helemaal niet! Philippe Gérard is apotheker, en kent dus alle actieve werkzame stoffen in de verschillende planten. Na jarenlang onderzoek en research heeft hij verschillende manieren om deze werkzame stoffen -op een natuurlijke manier- uit de plant te halen, gecombineerd in een Emocon. Je zou dus kunnen zeggen dat een Emocon het allerbeste uit een plant bevat. Maar er is meer: doordat het actieve heilzame bestanddeel via verschillende methoden is 'bereid', wordt zij ook beter door het lichaam opgenomen.

“Het ordenen, het corrigeren, het positiviseren en het transformeren van emoties is een zoektocht, dewelke ik lang geleden ondernam en die me uiteindelijk bij geneeskrachtige planten bracht. Deze zoektocht is ook een zoektocht naar het zinvol bestaan van de mens in vrijheid en met een vrije wil".

Emoconie richt zich overigens tot herboristen, therapeuten -ook psychotherapeuten- werkzaam binnen paramedische beroepen ... alsook tot particulieren.

 

De ontdekking

Wat is Emoconie: de ontdekking in het laboPhilippe Gérard "ontdekte" de Emoconie tijdens de lange zoektocht naar de meest perfecte bereiding van een vloeibaar extract, een tocht die hem tot de verste uithoeken in de wereld bracht, die hem wijsheid en klaarheid bracht.

Een Emocon is een vloeibaar extract dat wordt gemaakt door droge of verse kruiden te macereren in een extractievloeistof, deze vervolgens uit te persen en het persvocht af te scheiden.   Enerzijds wordt een mooi vloeibaar extract bekomen, anderzijds is er de afgedampte extractievloeistof.

Dit als de kiem van een Emocon en het begin van Emoconie.

 

Het boek Emotioneel Welzijn

Het boek ‘Emotioneel Welzijn’ bevat een omschrijving van de theorie en de filosofie van Emoconie alsook een beschrijving van alle Emocons.

'Emotioneel Welzijn' beschrijft met andere woorden hoe planten werken op emoties en vervolgens welke planten voor welke emoties kunnen worden aangewend.