Pip Gerra

Pip Gerra (pseudoniem van Philippe Gérard) is van opleiding apotheker en heeft zich gedurende meer dan veertig jaar toegelegd op geneeskrachtige planten en hun inhoudsstoffen en op al het nut en voordeel van de natuur en alles wat er in bloeit en groeit. Zijn grootste talent en opdracht bestaat in het gebruik van planten ter verbetering van het welzijn van mensen, hun gezondheid, hun vitaliteit en hun geluksgevoel, inclusief het gebruik van planten om negatieve emoties te corrigeren. Die ervaringen deelt hij graag met gelijkgestemden. Begonnen als apotheker, evolueerde hij al snel naar een combinatie van fytotherapeut, herborist en aromatherapeut. Hij maakte op zijn trektochten kennis met een levenswijze in de vrije natuur. Het is de beste manier tot het bekomen van een gezonde geest in een gezond lichaam en een tevreden leven vol vitaliteit. Dat wil hij graag met je delen.

Op zijn pelgrimstochten leerde hij eveneens de spirituele waarden in de natuur kennen. Hij ontdekte hoe de helende kracht van planten ook negatieve emoties kan corrigeren. Hij deed er onderzoek na en ontwikkelde, na enkele wetenschappelijke expedities, de emocons, die positiviteit brengen. Dit is de ‘Emoconie’ geworden. Hij schreef er verschillende boeken over:

Emotioneel Welzijn’, over de 54 basis-emocons.

Emotioneel Welzijn… vervolgt zijn weg’, over de 16 nieuwe of aanvullende emocons.

Emotionele Situaties’, over de 70 combo-emocons voor diverse situaties, zoals moeilijkheden op het werk, in de relaties of met kinderen.

Emotioneel Avontuur’, over de niveau-emocons en tevens een uitdieping van de basis-emocons.

Emotionele Levensweg’, over de Pilgrim’s emocons.

Emotioneel Getijdenboek’, over de Ultieme Emoconie.

Celesta’, het grote basisboek van de Emoconie.

Hij is bezield door de natuur, natuurlijke geneesmiddelen en vooral geneeswijzen die de mens holistisch benaderen, omdat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn. Voor ‘lichaam’ heeft hij zich toegelegd op de fytotherapie en op de eetbare wilde planten, maar voor ‘geest’ ontwierp hij de ‘Emoconie’, een methode om emoties te corrigeren met planten. Door de diepere betekenis van deze ongeziene krachten van planten steeds meer te doorgronden, via trektochten, pelgrimstochten en avonturen, maar ook via de lectuur van vele oude en nieuwe teksten, betrad hij steeds meer de paden van het spirituele. Deze instelling leidde hem tot het schrijven van nog meer boeken:

Eetbare Wilde Planten’, over het (over)leven in de natuur.

Stappen met Safran’, over de pelgrimstochten naar Santiago in Spanje, naar Assisi in Italië en naar Nekresi in Georgië.

Kyrgyzstan Avontuur’, een uitzonderlijk verslag van een reis in de Tien Shanbergen als zoektocht naar verrassende medicinale planten, onthutsende ecosystemen en oeroude spiritueel-religieuze waarden.

Lees meer over Emoconie

Lees meer over “Een gezonde geest in een gezond lichaam”