TIEN BOEKEN !

MANUSCRIPTEN VAN PIP GERRA

Alle boeken werden opgesplitst in delen die apart verkrijgbaar zijn. Aldus zijn de tien boeken uiteindelijk 32 e-boeken geworden. De e-boeken zijn ook in pakketten te koop: trilogieën en zelfs alle boeken samen. Er is ook al een Franse vertaling van het eerste boek.

TitelAlles over
I Emotioneel WelzijnBASIS-EMOCONS
II Emotioneel Welzijn… vervolgt zijn wegNIEUWE EMOCONS
III Emotionele SituatiesCOMBO-EMOCONS
IV Celesta BasisBoek EmoconieBASIS-EMOCONS
V Emotioneel AvontuurNIVEAU-EMOCONS
VI Emotionele LevenswegPILGRIM’S EMOCONS
VII Emotioneel Getijdenboek ULTIEME EMOCONS
VIII Wilde Eetbare PlantenNATUUR-ARGUMENTEN
IX Stappen met SafranSANTIAGO, ASSISI, NEKRESI
X Kyrgyzstan AvontuurMAGIE VAN CENTRAAL-AZIE

Pip Gerra (pseudoniem van Philippe Gérard) is van opleiding apotheker en heeft zich gedurende meer dan veertig jaar toegelegd op geneeskrachtige planten en hun inhoudsstoffen, op al het nut en voordeel van de natuur en alles wat er in bloeit en groeit. Zijn grootste talent en opdracht bestaat in het gebruik van planten ter verbetering van het welzijn van mensen, hun gezondheid, hun vitaliteit en hun geluksgevoel, inclusief het gebruik van planten om negatieve emoties te corrigeren. Die ervaringen deelt hij graag met gelijkgestemden. Begonnen als apotheker, evolueerde hij al snel naar een combinatie van fytotherapeut, herborist en therapeut. Hij maakte op zijn trektochten kennis met een levenswijze in de vrije natuur als de beste manier tot het bekomen van een gezonde geest in een gezond lichaam en een tevreden leven vol vitaliteit. Dat wil hij graag met je delen. Op zijn pelgrimstochten leerde hij eveneens de spirituele waarden in de natuur kennen. Hij ontdekte hoe de helende kracht van planten ook negatieve emoties kan corrigeren. Hij deed er onderzoek na en ontwikkelde, na enkele wetenschappelijke expedities, de emocons, die positiviteit brengen. Dit is de ‘Emoconie’ geworden, en alle boeken erover: ! Hij is bezield door de natuur, natuurlijke geneesmiddelen en vooral geneeswijzen die de mens holistisch benaderen, omdat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn. Voor ‘lichaam’ heeft hij zich toegelegd op de fytotherapie en op de eetbare wilde planten, maar voor ‘geest’ ontwierp hij de ‘Emoconie’, een methode om emoties te corrigeren met planten. Door de diepere betekenis van deze ongeziene krachten van planten steeds meer te doorgronden, via trektochten, pelgrimstochten en avonturen, maar ook via de lectuur van vele oude en nieuwe teksten, betrad hij steeds meer de paden van het spirituele. Deze instelling leidde hem tot het schrijven van nog meer boeken: ‘Eetbare Wilde Planten’, over het (over)leven in de natuur, ‘Stappen met Safran’, over de pelgrimstochten naar Santiago in Spanje, naar Assisi in Italië en naar Nekresi in Georgië en ‘Kyrgyzstan Avontuur’, een uitzonderlijk verslag van een reis in de Tien Shanbergen als zoektocht naar verrassende medicinale planten, onthutsende ecosystemen en oeroude spiritueel-religieuze waarden.

MANUSCRIPTEN VAN PIP GERRA

Nieuw: Middeleeuwse Geneeskruiden

Alle boeken werden opgesplitst in delen die apart verkrijgbaar zijn. Aldus zijn de tien boeken uiteindelijk 32 e-boeken geworden.