Mensen zijn van nature onderhevig aan emoties.

Emotionele toestanden, zoals onzekerheid, twijfel, minderwaardigheidsgevoel, piekeren, wisselvalligheid, faalangst, hulpeloosheid, verdriet en trots zijn ons allen gekend. Bovendien is er de actualiteit van oorlogsgeweld, natuurrampen en een somber toekomstbeeld, wat bij velen diepe emoties oproept.

Emoconie en Emocons kunnen hierbij helpen. Emoconie is nieuw en bovenal efficiënt als “verbeteraar” van emotionele stoornissen of negatieve emoties.

Het is een totaalconcept en vult het actueel tekort in de emotherapie. Daar waar emotherapie wordt gevoerd door middel van gesprek of meditatie, biedt de Emoconie preparaten van geneeskrachtige planten dewelke kunnen worden ingenomen of rechtstreeks op het lichaam worden aangebracht.

Emoconie beschrijft hoe planten werken op emoties en welke planten kunnen aangewend voor welke emoties.

Een geneeskrachtige plant wordt verwerkt tot een Emocon, op zich een intense bereiding -ook wel een geëlaboreerde bereiding genaamd- die de kwaliteiten van deze plant verrijken en versterken.

Zo bekomen we een EMOtioneel CONcentraat of EMOCON. De namen EMOCONIE, het totaalconcept om emoties te verbeteren, EMOCONIST, de Emoconietherapeut in wording die met de Emocons werkt, en EMOCONIETHERAPEUT die ‘Emoconsultaties’ geeft, zijn hieraan gelinkt.

We wensen je veel succes en positiviteit met Emoconie.

Philippe Gérard, componist van Emoconie.

Van opleiding apotheker heeft Philippe Gérard -na jaren ervaring in de farmacie en de fytotherapie- een concept ontworpen om emoties op een unieke manier te benaderen door middel van speciale preparaten van geneeskrachtige planten. Hij heeft heel zijn leven de planten en hun heilzame kwaliteiten bestudeerd met de passie die hem eigen is. Door zijn vakkennis kent hij als geen ander de verschillende methoden om de werkzame stoffen uit planten te halen.

Handel en wandel om Emoconie in de wereld te brengen is als handen en voeten van de Emoconie. Het negatieve omzetten in het positieve, altijd en overal.