Opmerking over het covid-artikel…

Opmerking betreffende het covid-artikel…

BETREFFENDE DIE RNA VACCINS:

Het RNA vaccin is inderdaad een nieuwe techniek, wat vragen oproept. RNA is slechts kortstondig in het lichaam aanwezig alsook het eiwit waarvoor dit RNA codeert, binnen enkele uren tot dagen is het weg. Het kan ook niet binnendringen in je genoom, noch wijzigingen veroorzaken aan DNA, het komt zelfs nooit in de kern. Dit RNA zal/zou ook aanwezig zijn bij een echte besmetting van het virus, en bij een virale besmetting wordt het genoom ook niet aangetast (met uitzondering van de integrerende virussen zoals HIV). De vaccinatie zal enkel het immuunsysteem veel sneller en efficiënter laten reageren waardoor de vermenigvuldiging van het echte virus sterk kan worden afgeremd.

Mensen met (auto-) immuunstoornissen zijn natuurlijk een apart verhaal, zij moeten in het algemeen besmettingen (en vaccins) zoveel mogelijk vermijden.

Omwille van het feit dat (1) dit RNA geen wijzigingen in het genoom kan aanbrengen, (2) het slechts korstonding in het lichaam aanwezig is en (3) er reeds uitgebreide ervaring is met de werking van vaccins in het algemeen, worden er geen ernstige lange termijn neveneffecten van dit vaccin verwacht. Het is niet uitgesloten dat er zeer zeldzame ernstige nevenwerkingen mogelijk zijn maar als er dergelijke nevenwerkingen zouden worden vastgesteld, zal worden afgewogen wat het voordeel is van de positieve werking van het vaccin tov het nadeel van de nevenwerking.

Groetjes!

Pip