Opleidingen Emoconie

Philippe Gérard geeft opleidingen Emoconie
Philippe, grondlegger van de Emoconie, is een gedreven verteller en een begenadigd docent

In de opleidingen Emoconie willen we elke student, elke geïnteresseerde zo goed mogelijk helpen. Dat betekent de drempel zo laag mogelijk houden, zodat werkelijk iedereen de cursus kan volgen. Er is dus geen voorkennis vereist. Anderzijds bieden we wel een degelijke opleiding in theorie en praktijk.

Momenteel geven we met drie docenten de opleiding Emoconie: Philippe Gérard, Rit Willaert en Willy Triest.

Rit en Willy in Dev Aura at Vicky's Tree
Rit en Willy, ervaren Aura-Soma docenten, verzorgen mee de opleiding Emoconie

De Emoconie evolueert snel, en noden en behoeften veranderen. Daarom hebben we met ons drietal grondig nagedacht en gebrainstormd over de opleiding, en een vereenvoudiging is echt noodzakelijk. Je bent Emoconie-therapeut, wat we Emoconist noemen, als je de basiscursus van 36 uren hebt gevolgd. Wens je daarna meer te leren? Geen probleem, we bieden verschillende bijscholingen en navormingen aan. Omdat er steeds nieuwe informatie bijkomt, raden we je als Emoconist aan om je kennis af en toe bij te schaven, maar het is niet verplicht.

Basiscursus Emoconie

In deze opleiding van 36 uren leer je de theorie en de praktijk van de Emoconie en de 54 basis-Emocons. De belangrijkste punten die we samen uitdiepen zijn:

◊   wat is Emoconie precies?
◊   hoe is de Emoconie tot stand gekomen?
◊   hoe werken Emocons?
◊   welke effecten hebben Emocons?
◊   de 54 basis-Emocons
◊   hoe geef je en Emoconie-consult?

De praktijk in deze lessenreeks is vooral gericht op het zelf ervaren van de Emocons, en het leren zoeken naar de juiste Emocon. Na de cursus krijg je een diploma van de Primrose Academy, en daarmee kan en mag je Emocons aanraden aan je familieleden en je vrienden, maar ook als Emoconie-therapeut in een praktijk. Je kan dus Emoconie-consultaties geven aan het publiek.

Bijscholingen en navormingen

Je bent nu Emoconie therapeut. Prima! Maar zoals gezegd, de Emoconie verandert, er komen af en toe nieuwe inzichten, er komen nieuwe Emocons enz. Het is dus van belang om bij te blijven met deze nieuwigheden. Daarvoor bieden we regelmatig lessen aan. We onderzoeken ook alternatieve manieren om jou deze bijscholingen aan te bieden, zodat je je niet elke keer (te ver) moet verplaatsen.

Het belangrijkste voordeel van de bijscholingen ligt evenwel ergens anders. Je ontmoet immers telkens oude bekenden en ook nieuwe gezichten. Elkaar weerzien of ontmoeten stimuleert jou in wat je doet. Contacten wakkeren het vlammetje telkens aan, zorgen voor kruisbestuiving die enorm verrijkend en boeiend kan zijn. Ontmoetingen bestendigen je goede intenties. En als je vragen hebt, zijn dit dé gelegenheden om privé of klassikaal een antwoord te krijgen.

Hou dus de evenementen in de gaten, op deze website, in “de Emoconist”, en op onze Facebookpagina of op onze Facebookgroep.

Heb je vragen over deze opleidingen, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@emoconie.be, of via info@avalonbelgium.be.